Opbevaring af brænde inden- eller udendørs

Opbevaring af brænde inden- eller udendørs

Hos BURNit sælger vi brænde der er tørt og klar til brug – og opbevares det med omhu kan den gode kvalitet bibeholdes og gøre træet langtidsholdbart. Tørhed er afgørende og det er uanset om det skal anvendes som varmekilde eller hygge. Ved at træet forbliver tørt bevares de optimale betingelser for en effektiv og miljøvenlig forbrænding.

Her er nogle nyttige råd til hvordan du skal opbevare dit brænde udendørs, indtil det skal i brug.

  • Anbring dit brænde et sted, som er beskyttet mod det våde element. Det kan være i en carport eller et overdækket skur, alternativt kan en presenning eller andet overdække give ly for regn og sne.
  • Opbevar dit brænde et sted med god luftcirkulation, så træet kan ånde. Ved at tilsikre tilstrækkelig cirkulation mellem det kløvede brænde forhindrer du opbygning af fugt.
  • Sørg for cirkulation under brændet ved at hæve det fra jorden eller have god afstand mellem de nederste stykker. Brændet kan med fordel opbevares på en palle, som er en glimrende metode til at skabe luftcirkulation under træet.
  • Allervigtigst er det, at træet opbevares et sted hvor der ikke er fugt - træet har en naturlig tendens til at absorbere fugt, hvorfor et tørt sted er essentielt.

Lun og tør opbevaring indendørs giver naturligvis de bedste betingelser for træet, men ofte er dette ikke muligt og så tilrådes det at følge ovenstående råd.

Har du plads indendørs til at opbevare træet, så læs vores tips herunder:

  • Også her er det vigtigt at træet opbevares et tørt sted, som er godt ventileret for at undgå fugt. Står det i et tørt skur, en garage eller endnu bedre stablet ved siden af brændeovnen eller pejsen, vil det være ideelt.
  • Sørg for at der er cirkulation under brændet, hæv det så det ikke står direkte på gulvet. Dermed kommer der ikke indtrængning af fugt nedefra.
  • Af praktiske årsager tilrådes det at opbevare træet i en brændekurv eller anden beholder, så træet er samlet. Dermed forhindres spredning af støv og bark i huset.
Uanset om træet bliver opbevaret indendørs eller udendørs, er det en god ide at kontrollere det for tegn på fugt eller skimmelsvamp regelmæssigt. Følges disse retningslinjer giver det gode betingelser for at træet forbliver tørt og brugbart til opvarmning i brændeovn eller pejs.
Tilbage til blog