Alle kæledyr er unikke og har derfor forskellige behov, både ift. plads, foder og også strøelse. Det er derfor vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvad lige præcis din kanin, hamster eller marsvin har behov for, så du kan give din firbenede ven de bedste forudsætninger for et godt liv. Udover de basale forhold som adgang til kvalitetsfoder, vand og plads, er det også vigtigt at gøre brug af den rette strøelse og mængden deraf til dit kæledyrs bur.

Når du skal vælge strøelse til bunden i dit kæledyrs bur, er der forskellige varianter, du kan vælge imellem. Nogle typer har en højere absorberingsevne end andre, nogle er støvfri, og nogle kan fås både med og uden duft. Nedenfor har vi samlet nyttige informationer om en af de typiske former for strøelser til kaniner, marsvin og hamstere — træspåner, som vi forhandler her hos Burnit. 

Hvorfor skal du prioritere strøelse til dit kæledyr?

For at skabe et sundt og komfortabelt miljø for din firbenede ven, hvad end du har en kanin, en hamster eller et marsvin, er strøelse som fx træspåner en vigtig prioritering. Udover blot at dække bunden i dit kæledyrs bur, har strøelse nemlig flere fordele. 

Strøelse absorberer fx urin og anden fugt, holder buret tørt og reducerer risikoen for, at bakterier og skimmelsvamp forekommer i buret. Strøelse kan også hjælpe med at mindske lugtgener, hvilket især er fordelagtigt ved bure, der står indendørs, så både du og dit kæledyr har et sundt miljø at færdes i.

Komfort er også en af fordelene ved brug af strøelse, som giver dit kæledyr et behageligt sted at hvile. Strøelsen er også med til at stimulere dit kæledyr, fordi dyret kan grave, rode og bygge reder deri, hvilket især hamstere og marsvin elsker.

Hvorfor skal du vælge træspåner som strøelse til din kanin, hamster eller marsvin?

Træspåner er et populært produkt, når det kommer til valget af strøelse til dyr, og det gælder også de små, firbenede venner: kaniner, hamstere og marsvin. Årsagen til, at træspåner tit er det klassiske valg blandt kæledyrsejere er bl.a., at denne type strøelse bidrager til et sundt indeklima grundet dens gode absorberingsevne, som også reducerer lugtgener. Derudover skaber træspåner et materiale, der skaber en god komfort for kæledyret og giver gode muligheder for aktivitet med strøelsen. 

Hos Burnit forhandler vi træspåner i topkvalitet, der bl.a. kan bruges til mindre dyr som kaniner og marsvin, men også større dyr som heste. Spånerne er produceret på savværker i Sverige hos svenske Vida Energi og består hovedsageligt af svensk grantræ i høj kvalitet. En af fordelene ved Burnits træspåner er, at spånerne er sigtet og suget, inden de bliver pakket, som mindsker lugtgenerne ved spånerne. Derudover er træspånerne renset for støv og smuld, som medvirker, at strøelsen mindsker risikoen for luftvejsgener og -problemer hos dit kæledyr. 

Tilbage til blog