For at dine høns kommer til at leve godt og levere nogle gode æg, er det vigtigt, at du giver dem de bedste leveforhold, og her spiller et sundt indeklima i hønsehuset en stor rolle. Strøelse i hønsehuset bidrager bl.a. til et hygiejnisk klima, stimulering af hønsenes naturlige behov for at skrabe og rode i underlaget samt god komfort for hønsene, fx når de lægger æg.

Der findes forskellige slags strøelse, du kan gøre brug af i dit hønsehus. Nedenfor kan du læse om træspåner som strøelse og fordelene ved denne type.

Hvorfor skal dine høns have strøelse?

Der er vigtigt at skabe et godt indeklima i hønsehuset, hvor bakterier og utøj holdes på et minimalt niveau. Her spiller strøelse en større rolle, hvor den rigtige type og mængde af strøelse bidrager til et rent og sundt miljø. Strøelse absorberer bl.a. hønseklatter og andet snavs, som gør, at dine høns kan leve tørt og godt i deres hjem.

Udover at bidrage til et godt indeklima, er strøelse også essentiel for dine høns, fordi høns samt kyllinger af natur har behov for at skrabe og rode i underlaget, hvor strøelse er perfekt til sådanne aktiviteter. Derudover anbefales det også at have strøelse i bunden af hønsenes redekasser, så de tørt og godt kan lægge deres æg.

Hvilken type strøelse skal du vælge?

Når du skal vælge den rette type strøelse til dine høns, er der flere valgmuligheder, som har hver deres fordele. Typiske typer strøelse til høns er bl.a. spåner, halm, sand og hamp.

Træspåner som strøelse har gode absorberingsevner og er derfor et oplagt valg til hønsehuset. Derudover giver træspånerne også hønsene rig mulighed for at skrabe og rode rundt i underlaget og derigennem få stillet deres behov fra naturens side. I de kolde måneder kan træspånerne også være med til at isolere hønsene i hønsehuset, så længe der er nok af dem.

Tilbage til blog